حراست

روحانی شهید محمد عیسی دانش

شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ محمد عیسی، دانش فرزند حاج عبدالغفور، در خانواده مذهبی و روحانی در بغاوی علیا از توابع سرپل دیده به جهان گشود. از نونهالی رهسپار مکتبخانه در محل زندگی‌اش شد. قرآن را آموخت و از سواد خواندن و نوشتن بهره‌مند شد. او از ذکاوت و هوشی سرشاری برخوردار بود در یادگیری درس حافظه فوق‌العاده‌ای داشت. شهید دانش یکی از طلاب پرتحرک، بود جهت ادامه‌ی، درس بار سفر را بست و به سرپل عزیمت کرد. چند سال در مناطق جوی غرب و چهارباغ به تحصیل ادامه داد و از محضر توانا شهید شیخ احمدعلی راجی بهره علمی برد. او که تشنه‌ی علم و معرفت بود، از سرپل عازم مزار شریف شد از حضور علمای آن دیار ازجمله از علم و فضایل عالم نام‌آور کشور شهید آیت‌الله سید نادر بحرالعلوم بهره‌مند گردید. از مزار شریف رهسپار کابل شد؛ ازآنجا جهت زيارت امام رضا علیهم‌السلام و تکمیل سطوح عالیه به ایران عزیمت کرد او در ایران با جدیت به تحصیل خود ادامه داد و کفایتین را در حوزه علمیه قم امتحان داد.
شهید دانش جهت آغاز مبارزه مسلحانه در برابر دولت کمونیستی به افغانستان بازگشت ازآن‌پس مبارزات سیاسی و نظامی خود را در برابر نوکران حلقه‌به‌گوش شوروی آغاز کرد با تشکیل هسته‌های مقاومت در سوق دادن جوانان تحصیل‌کرده و جذب افراد متدین کارهای خوبی انجام داد. به‌صورت سری و به‌دوراز چشم نیروهای دولتی جوانان مبارز را در جریان آخرین تحولات کشور قرار می‌داد. این نشست‌ها در راستای آمادگی مردم مسلمان بغاوی برای قیام مسلحانه در برابر اقدامات ضد اسلامی دولت کمونیستی تأثیر بسزایی داشت. ازآن‌پس عملاً کنترل منطقه در دست نیروهای مبارز قرار گرفت.
در اواخر سال ۱۳۵۹ همراه با جمعی از جوانان غیور بغاوی عازم سوزمه قلعه شد. دوره‌ی یادگیری فنون رزمی را با موفقیت به پایان برد سپس به زادگاهش بازگشت با همکاری او و سایر مجاهدان منطقه، مرکز مقاومت جهادی در بغاوی شکل گرفت. او ازآن‌پس با تلاش، شورونشاط خاصی به جهاد ادامه داد.
شهید دانش در نیمه دوم سال ۱۳۶۰ عازم پاکستان و ایران شد. در سال ۱۳۶۱ با جمعی از یاران مجاهد خویش به وطن بازگشت. در این دوره نیز درصحنه‌ها و تصمیم‌گیری‌های مجاهدین نقش برجسته داشت و در سنگرهای جهادی، بغاوی سرپل و سوزمه قلعه حضور فعال داشت. شهید دانش در سال ۱۳۶۲، بار دیگر به خارج از کشور مسافرت کرد. این روحانی مسلمان تلاش می‌کرد تا در هر شرایط ممکن به انجام‌وظیفه بپردازد. در همین راستا چند ماه در حوزه علمیه چیذر در تهران به تدریس علوم اسلامی مشغول شد.
این مجاهد خستگی‌ناپذیر در کنار دیگر رزمندگان در سال ۱۳۶۳ رهسپار افغانستان گردید طی مسافرت طولانی و طاقت‌فرسا با پای پیاده از مناطق کوهستانی چند ولایت عبور کرد و به صفحات شمال رسید ازآن‌پس برای همیشه درصحنه‌های جهاد و مبارزه ماندگار شد از اواخر سال ۱۳۶۵ بغاوی به محل درگیری و رویارویی اشغالگران کمونیست در برابر مجاهدین تبدیل گردید ازآن‌پس تا هنگام سقوط دولت کمونیستی نبرد بی‌امان در مقابل تجاوزگری‌های تفنگداران دولتی ادامه یافت. شهید دانش در این دوره در طراحی و به اجرا گذاشتن عملیات شخصاً حضور می‌یافت. از دیگر فعالیت‌های وی شرکت در نشست‌های سران جهادی تصمیم‌گیری‌های فرا منطقه‌ای بود با جرات و شهامت طرح‌ها و راهکارهای خود را برای حاضران در جلسه بیان می‌کرد. شهید دانش، از سال ۱۳۷۱، اغلب اوقات در شهر مزار شریف سکونت داشت. او طی این سال‌ها در بخش‌های مختلف فعالیت می‌کرد ازجمله مدتی به کارهای فرهنگی روی آورد. یک هفته‌نامه با همکاری برخی از دوستانش راه‌اندازی کرد؛ اما پس از چند ماه به علت مشکلات اقتصادی انتشار هفته‌نامه متوقف شد.
از سال ۱۳۷۲، مسئولیت یکی از بخش‌های قومانمانی سوق و اداره شمال حزب وحدت به وی واگذار شد. او سالیان زیادی به‌طور خستگی‌ناپذیر درصحنه‌های سیاسی و نظامی حضور فعال داشت شهید شیخ محمد عیسی دانش سرانجام بعد از سال‌ها مجاهدت در سال ۱۳۷۵به شهادت رسید. روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

نظر خویش را بنویسید

نظر شما

پر بازدید ترین ها

ایمیل خویش را ثبت نمایید

برای دریافت دقیق ترین و تازه ترین اخبار جهان و افغانستان با ما باشید